Sök

10 saker att äta när du är sjuk

Den senaste veckan har jag varit sjuk men jag återhämtade mig snabbt, mest på grund av vad jag åt under den här tiden. Så varför inte dela det!

1. Varmt te

Det viktigaste först rätt... 😉. Te har varit min enda sanna kärlek under denna förkylning. Jag har druckit te med koffein också för att få upp min energinivå. Men totalt sett hjälper varmt te mycket med att rensa bihålorna från slem. Det är också ett bra sätt att hålla sig hydrerad under dagarna!

2. Frukt & Bär

Denna förkylning har jag ätit massor av fruktskålar, fyllda med frukt och bär som jag älskar! Under alla förkylningar har jag väldigt svårt att äta, vem känner för att äta när man känner för skit eller hur? 😜 Men att göra fruktskålar har verkligen hjälpt med det! Jag lägger bara alla frukter & bär som jag gillar i en skål, och det är dags att äta!!

3. Fisksoppa

En av mina absoluta favoritmåltider är fisksoppa. Jag kan äta det varje dag utan problem och när jag är sjuk är det min första måltid. Det är superenkelt att göra och här i Sverige har vi massor av färdiga soppor färdiga att äta som du också kan få. Fisksoppor innehåller mycket protein från både fisk och räkor, även fett från fisken och från grädden, samt kolhydrater. En fantastisk måltid att få när du vill ha mycket näring.

4. Honung

En annan favorit när man har ont i halsen. Honung är hostlindrande, antibakteriellt och när du tillsätter lite varmt vatten också är det en återfuktande dryck.

5. Bröd

Bröd kanske inte är känt som din favoritmåltid, men jag tror att det är av två skäl. 1 – det är superlätt att äta när man inte mår bra och har ont i halsen. 2 - den innehåller protein, fibrer, kolhydrater, kalcium och massor av andra fantastiska saker som ingen borde vara rädd för!

6. Ingefära

Ingefära är mycket effektivt för att lindra illamående. Det har också antiinflammatoriska och antioxiderande effekter. Jag försöker använda det i mitt te tillsammans med min honung för att få alla fördelar i en kopp. Jag älskar också hur ingefära har den där brännande effekten, när man är sjuk känns det som att ingefäran tar bort alla bakterier!

7. Glass

Glass är både gott och lugnande för din halsont, den ger också kalorier som du annars kanske inte hade ätit. vilken är din favoritsmak på glass? 😍

8. Yoghurt/ Grekisk Yoghurt/ Quark

Beroende på vad du har i ditt land, är yoghurt/grekisk yoghurt eller kvarg fantastisk näringsrik mat som inte bara lugnar halsen utan också är väldigt bra för din kropp. Quark innehåller särskilt mycket protein och när du lägger till lite frukt eller granola till den har du en perfekt hälsosam måltid!

9. Avokado

En favorit när man är frisk också, men speciellt när man är sjuk då man kan få i sig mycket näring från avokadon. Det är inte bara gott att lägga på sin smörgås, utan det är också fullt av vitaminer, mineraler och nyttiga fetter som kan minska inflammation och stimulera immunförsvaret.

10. Koffein

Det är egentligen inget mirakelmedel, men att dricka lite koffein kan verkligen få dig att må mycket bättre när du är sjuk. Det är uttorkande för din kropp, så drick mycket vatten om du planerar att dricka koffein. Men om du har en lång dag och du verkligen inte kan stanna hemma för att slå kylan, hjälper det verkligen att dricka koffein på kort sikt, bara för att klara dagen. Var inte galen tho, stanna hemma och slå kylan och bli frisk!!

Lämna en kommentar (alla fält krävs)

Kommentarer kommer att godkännas innan de dyker upp.

Search