Sök

Hur man sover bättre!

Sömn kan vara så svårt, men det är också så viktigt för muskelökning och fettförlust. Så här är mina bästa tips på hur du kan sova bättre!

Ät innan du somnar.

Jag vet att detta går emot alla dumma idéer om att du går upp i vikt om du äter innan du sover. Personligen tror jag inte alls på det. När jag äter ca 30min - 1 timme innan jag somnar så sover jag mycket bättre på nätterna och jag är inte hungrig på natten och mår inte heller dåligt när jag vaknar.

Jag är en person som blir väldigt illamående när jag blir för hungrig, vilket är en känsla jag skulle vilja undvika. Så när jag äter på kvällen och jag kan gå direkt till gymmet och träna på morgonen!

När vi sover går vi in ​​i en "svält" som det heter. Efter ca 6 timmar tror jag att det är då kroppen börjar bryta ner ditt lager av bränsle för att få energi som kan göra dig otroligt hungrig när du vaknar. Men om du äter innan du sover tar det längre tid för kroppen att komma in i denna stämning. Vilket gör att jag mår mycket bättre när jag vaknar och även gör att kroppen har bra energi att återhämta sig med under natten.

Slå på appen "läggdags".

Jag gillar verkligen den här appen som finns på iPhone, om du inte har den så finns det säkert en annan app på android. Det du kan ställa in är att den talar om för dig när du ska gå och lägga dig. Så jag brukar säga att jag vill sova 8.30 timmar för jag tror det tar ca 30 minuter att somna så jag lägger till den tiden.

Sedan brukar jag vilja att den varnar mig ca 30 minuter innan jag ska sova, så jag hinner borsta tänderna och ta bort sminket, även äta mat om jag inte redan gjort det.

Tycker att appen verkligen är ett superbra verktyg för att få rätt tid till sängs och för att hjälpa dig hålla koll så du sover tillräckligt många timmar!

Var lugn och tänk positivt.

Ett bra tips för att snabbt kunna somna som min pojkvän har lärt mig är att först bara tänka positiva tankar. Tänk på vad du åstadkommit under dagen, vad du är nöjd med idag, vad du är tacksam för och vad du har gjort bra.

När man räknar ut detta och känner sig nöjd så avslutar man alltid dagen på ett positivt sätt, vilket jag tror förebygger mardrömmar och får en att sova lugnare!

Efter det är det bara att tänka på din andning. Börja inte glida iväg i dina tankar utan tänk på din andning eller hur din kropp slappnar av, att tänka att ditt ansikte slappnar av är också riktigt lugnande. På så sätt somnar du snabbare och får lite längre sömn!

Har även larm på helger.

Jag vet inte hur det är för dig, men min kropp vänjer sig genom att vakna med larm, så på helgen är det som att hjärnan väntar på att något ska väcka mig och jag kan sova hur jävla länge som helst och bara vänta på något som väcker mig.

Sen vaknar jag alltid supertrött trots att jag kan sova lätt 12-13 timmar. Jag brukar bara ligga halvvaken 3-4 timmar av den tiden och vänta på larmet som inte ska gå haha.

Så min rekommendation är att du har larm även på helgen, men självklart kan du anpassa tiden så att du slipper gå upp klockan 6 på morgonen. Men att följa samma rutin fungerar väldigt bra för mig i alla fall!

Hoppas du kände tipsen till hjälp!

Lämna en kommentar (alla fält krävs)

Kommentarer kommer att godkännas innan de dyker upp.

Search